Om Gamehunter

Kontaktuppgifter: Lena Högfeldt, hundkorskola@gmail.com, 070-662 00 31 (kvällstid)

Jag, Lena bor i Saxtorp strax utanför Löddeköpinge i Skåne tillsammans med min sambo Rickard och våra barn. Jag har varit en ”hund- och hästtjej” så länge jag kan minnas. Som ung cyklade jag ca 2 mil till och från skolan och stallet varje dag för att sköta om favorithästen Bruden på ridskolan i Västerås. Trots stora påtryckningar av mig kom det aldrig någon hund in i familjen. Detta rådde jag själv bot på så snart jag fick möjlighet, flyttat hemifrån och läst klart min civilingenjörsexamen i Lund.

1995 införskaffades min första hund,en tollarhane. Fellow fick testa på det mesta. Vi tävlade inom bruks, lydnad, utställning och viltspår, och Fellow blev både SE U(U)CH och SE VCH. Efter några år ”halkade” vi in på att träna för jakt och jaktprov, och lyckades efter mycket tränande ta pris i ÖKL på B-prov.

Nu när intresset för jaktträning och jaktprov vaknat ordentligt blev jag intresserad av att byta ras till en labrador. Att labradoren skulle vara jaktavlad var en självklarhet för mig. De har förutom den uttalade kapaciteten som apportör, en snäll och tillgiven personlighet. De har dessutom den dresserbarhet och koncentrationsförmågan som jag var ute efter. År 2001 inköptes jaktlabradorhanen Ducken. Med honom blev det jaktträning och jaktprov för hela slanten och Ducken blev SE J(J)CH och även tävlad på praktisk jakt A-prov.

Jag har aldrig ångrat att det blev en jaktlabrador. De passar mig perfekt för de syften jag har med mina hundar, både som apportörer på de stora godsen och som tävlingshundar på yttersta elitnivå. Det är fantastiskt roligt att kunna kombinera praktisk jakt med tävling på elitnivå. Jag har fört upp hundar till både A-prov och B-prov champions, tävlat med framgång på A-prov i Sverige, Danmark, Irland och UK, B-prov i Sverige och Danmark samt haft förmånen att representera Sverige på internationella lagtävlingar.

Under åren har det hunnit bli ett antal jaktlabradorer i min ägo. Under åren har intresset väckts att själv föda upp jaktlabradorer till mig själv och andra apporterings- och tävlingsintresserade. Därför har jag tagit steget att starta min egen kennel Gamehunter. Jag har både tikar och hanar för avel. Hundarna beskrivs under deras respektive sida.

Förutom intresset att träna mina egna hundar så startade jag och väninnan Anette år 2003 hundförarutbildningar under namnet L&A:s Hundkörskola. Sedan hösten 2018 har jag själv tagit över kursverksamheten under namnet Gamehunters.

Min gedigna utbildning fick jag hos Jeppe Stridh där jag lärde mig mycket om hur jag och hunden kan fungera som ett team, där samarbetet mellan förare och hund bygger på klara gränser och mycket kärlek. Jag lärde mig att tydligt visa för hunden vad som är tillåtet och vad som är fel – bra och dåligt.

Varmt välkomna!
//Lena