Kurser

På våra kurser tränar vi dig och din hund, oavsett ras och ålder, att fungera som ett team där samarbetet mellan er bygger på klara gränser och mycket kärlek.

Kursplan: Davidslidsvägen 66, 246 52 , Löddeköpinge

Grundkurs/Jaktlydnad

Kommande kurstillfällen 2024:

  • Kurs 1: Grundkurs/Jaktlydnad torsdagar 16/5, 23/5, 30/5, 13/6 klockan 19:00 till 20:00

Apporteringskurs

Kommande kurstillfällen 2024:

  • Kurs 1: Fortsättningskurs söndagar 25/2, 10/3, 24/3, 7/4 klockan 10:00 till 12:00
  • Kurs 2: Nybörjarkurs måndagar 8/4, 22/4, 6/5, 20/5 klockan 18:30 till 20:30
  • Kurs 3: Dirigeringskurs måndagar 15/4, 29/4, 13/5, 27/5 klockan 18:30 till 20:30

Anmäl dig här!

I våra grundkurser blandar vi hundar i alla åldrar. Kraven på just din hund anpassas efter dess ålder, mognad och lynne, men slutmålet är alltid att du skall kunna ha hunden lös i alla situationer.
Kursen kommer att hjälpa dig att bli den naturliga ledaren genom att använda mycket kärlek och klara gränser. En grundlydnad är en förutsättning för att din hund ska fungera i vardagen, i kommande träning och på jakt. Vi träffas vid 4 kurstillfällen under lika många veckor. Varje kurstillfälle består av drygt en timmes träning med hunden + en kortare teori och frågestund.

Kostnad: 1 500 SEK inkl moms för 4 tillfällen.

Anmäl dig här!

Kurs 1: Fortsättningskurs i apportering passar dig som har en retriever som har kommit en bit på vägen i apporteringsträningen och är färdigtränad för nybörjarklassprov eller motsvarande eller för dig som sedan tidigare har gått nybörjarkursen på Gamehunter Gundogs. På fortsättningskursen kommer att träna vidare på markeringar, linjer och sök så att din hund blir redo för att starta nybörjarklassprov och/eller använda hunden som apportör senare under året.

Kurs 2: Nybörjarkurs i apportering passar dig som har en yngre retriever och för dig som är helt ny inom apporteringen. Hunden behöver ha en bra grundläggande lydnad i botten för att du och hunden ska få ut det bäst av kursen. Vi kommer att gå igenom grunderna för apporteringen gällande markeringar, linjer och sök. Grunderna för det som behövs för att kunna starta ett nybörjarklassprov och/eller använda hunden som apportör.

Kurs 3: Dirigeringskurs i apportering passar dig som har en retriever som har kommit en bra bit på vägen i apporteringsträningen och helst redan klarat nybörjarklassprov eller motsvarande. Du är tävlingsintresserad och vill utveckla dig själv och din hund gällande dirigerbarhet för att starta öppenklassprov under året och/eller ha en dirigerar hund till höstens jakter. På dirigeringskursen kommer vi helt och hållet att fokusera på dirigeringsarbetet inom apporteringen.

För samtliga apporteringskurser gäller: Vi träffas vid 4 kurstillfällen med en veckas ”vilopaus” där emellan där du själv förväntas träna din hund. 6 ekipage/kurs. Kostnad: 2 700 kr inkl moms.